open-navfaktor-logo
search
Bh. dame u Italiji
Objavljeni termini utakmica Evropskog prvenstva za odbojkašice BiH
Evropska odbojkaška konfederacija - CEV objavila je termine i mjesta odigravanja utakmica grupne faze Evropskog prvenstva za seniorke, koje se igra sredinom augusta ove godine u četiri države - Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.
26.01.2023. u 15:48
get url
text

Kao što je od ranije poznato, reprezentacija BiH igrat će u grupi B u Italiji. Bh. odbojkašica snage će odmjeriti sa reprezentacijama Švicarske, Bugarske, Hrvatske, Rumunije i Italije.

Prve tri utakmice odbojkaškice će igrati u Monzi. U uvodnom susretu ekpa BiH igrat će 16. augusta protiv dobro poznate reprezentacije Švicarske, dan kasnije sastaje se s Bugarskom, a 18. augusta treći protivnik će biti selekcija Hrvatske. Sva tri susreta će se igrati u Areni Di Monza od 18 sati.

Nakon ove tri utakmice, za naše odbojkašice slijedi dva dana odmora i putovanje iz Monze u Torino, gdje će reprezentacija odigrati preostale dvije utakmice grupne faze EP-a.

Četvrtu utakmicu grupne faze odbojkašice igraju 21. augusta protiv reprezentacije Rumunije, a u posljednjoj utakmici grupne faze za našu reprezentaciju 22. augusta očekuje susret protiv domaće ekipe Italije. Oba susrata igrat će se dvorani Palazzeto dello Sport od 18 sati.

- Reprezentativke Bosne i Hercegovine, predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem, na ovo prvenstvo idu sa velikim ambicijama, spremne da se bore za svaki poen, ostave srce na terenu i predstave državu i reprezentaciju u najboljem svjetlu, te budu iznenađenje ovog Evropskog prvenstva - saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.