open-navfaktor-logo
search
Uhapšen jutros
Objavljeni detalji nesreće na Ilidži: Autom udario maloljetnicu i pobjegao
Njegov automobil pronašli su parkiran u ulici Hasana Sućeske, općina Novi Grad, te su već jutros u sedam sati uhapsili odbjeglog vozača
18.10.2019. u 11:49
get url
text

Sarajevska policija brzom i efikasnom reakcijom uhapsila je vozača koji je u četvrtak navečer, u 18:45 sati u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, automobilom udario 16-godišnju pješakinju L. G., te pobjegao. Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Mersed Trbić (1983) iz Sarajeva, koji je pješakinju udario automobilom "alfa romeo", registarskih oznaka O91-J-912. On nakon nesreće nije pružio pomoć maloljetnoj pješakinji, već je vozilom pobjegao sa mjesta događaja.

Nakon ljekarskih pregleda, utvrđeno je da je maloljetna pješakinja prošla sa lakšim povredama, te je puštena na kućno liječenje.

Službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS nakon ove nesreće operativnim radom na terenu došli su do saznanja o identitetu vozača. Njegov automobil pronašli su parkiran u ulici Hasana Sućeske, općina Novi Grad, te su već jutros u sedam sati uhapsili odbjeglog vozača. Osumnjičen je za krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a u vezi sa članom 332. KZ-a FBiH (ugrožavanje javnog prometa).

Uhapšeni je predan u Jedinicu za zadržavanje MUP-a KS, a policija radi na dokumentovanju slučaja. Obaviješten je kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.