Kako saznaju Nezavisne, uhapšeni su Želimir Knežević iz Banje Luke, Stefan Resanović iz Laktaša, Srđan Pržulj iz Milića, Vladimir Krsmanović i Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković zvani Žižan iz Pala koji je ranije dovođeni u vezu sa auto-mafijom.

Policija je pronašla i nekoliko automobila za koje se sumnja da su ukradena.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, navodeći inicijale uhapšenih, pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapšeno je šest osumnjičenih koji se dovode u vezu sa kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi sa krađom vozila.

Terete se za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

- Tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banje Luke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija  i pronašli sedam vozila za koje se sumnja da su ukradena na području BiH i zemalja Evropske unije - navode iz MUP-a RS-a.

Ove aktivnosti realizuje Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a u saradnji sa policijskim upravama Banja Luka, Doboj, i Istočno Sarajevo te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Žižan koji je danas uhapšen i lani je bio hapšen na Palama po raspisanoj potrazi, a u vezi istrage i mogućnosti njegovog dovođenja u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine, ali je on je uz kauciju pušten.

Trifković je bio jedan od optuženih u predmetu "Volan" kao član kriminalne grupe za krađe vozila zbog čega se bio našao pod lupom istražilaca jer su policajce, dok su pokušavali spriječiti krađu, ubili upravo kradljivci automobila.