open-navfaktor-logo
search
Emitirao francuski kanal
Objavljen tajni razgovor Macrona i Putina četiri dana prije rata u Ukrajini
Francuski državni TV kanal France 2 emitirao je jučer dokumentarac u kojem se prikazuje tajni razgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog francuskog kolege Emmanuela Macrona četiri dana prije ruske invazije na Ukrajinu.
28.06.2022. u 12:54
get url
text

U razgovoru Putin Macronu govori da će "radije igrati hokej na ledu nego donijeti odluku hoće li se sastati s Joeom Bidenom oko izbjegavanja rata", navodi Telegraph.

- Vladimire, prvo jedna stvar - čuje se Macron kako govori na početku razgovora, koji se vodio ujutro 20. februara.

- Slušaj, Emmanuel - presijeca ruski vođa.

Obojica muškaraca koriste neformalni oblik "ti" da se obraćaju jedan drugome.

 

 

Tok razgovora

Macron: Želio bih da mi prvo daš svoju procjenu situacije i možda sasvim izravno, kao što je naša navika, da mi kažeš koje su tvoje namjere.

Putin: Što da kažem? I sam vidiš što se događa. Zelenski ti laže. Naš dragi kolega gospodin Zelenski ne čini ništa da se drži Minskog sporazuma

"Smeće", može se čuti kako uzvikuje utjecajni elizejski diplomatski savjetnik Macrona, Emmanuel Bonne.

Macron: Ne znam je li tvoj pravni savjetnik naučio pravo! Što se mene tiče, samo gledam što pravno piše i pokušavam se toga držati. Ne znam koji bi ti pravni savjetnik mogao reći da u suverenoj zemlji zakone predlažu separatisti, a ne demokratski izabrane vlasti.

Putin: To nije demokratski izabrana vlada. Oni su stekli vlast krvavim državnim udarom. Ljudi su živi spaljeni. Bilo je to krvoproliće. A Zelenski je jedan od krivaca.

Macron: Ali nije nas briga za njihove prijedloge. Tražit ću od Zelenskog da smiri sve, i u vojsci i na društvenim mrežama. Nemoj popustiti provokacijama bilo kakve vrste u sljedećim danima.

Poziv završava tako što Macron predlaže Putinu da održi summit s Bidenom, američkim predsjednikom.

- Da budem iskren, htio sam ići igrati hokej na ledu. Evo razgovaram s tobom iz sportske dvorane prije početka treninga. Ali prvo ću razgovarati sa svojim savjetnicima - odgovara Putin, prenosi Index.

Macron odgovara: Hvala ti u svakom slučaju Vladimire. Ostat ćemo u kontaktu. Kad bude nešto, nazovite me.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.