open-navfaktor-logo
search
Teško ranjavanje
Objavljen snimak: Policajci pucali na nenaoružanog tinejdžera
Oba policajca još uvijek obavljaju svoju dužnost, a ranjeni mladić je angažirao privatnog istražitelja Daniela Storma koji radi na njegovoj tužbi protiv gradske uprave
26.11.2018. u 09:09
get url
text

Objavljen je šokantni snimak na kojem se vide dvojica policajaca kako pucaju u nenaoružanog tamnoputog mladića dok je držao telefon s namjerom da pozove svoju majku.

Policajci iz Wisconsina (SAD) su pod istragom zbog ranjavanja 19-godišnjeg Jerryja Smitha Juniora, nakon što su ga satjerali u čošak na krovu zgrade u Milwaukeeju. Smith tvrdi da je metak koji ga je pogodio još uvijek u njegovom kuku te da će do kraja života imati djelimičnu paralizu desne noge.

Snimak kojeg je zabilježila kamera na tijelu policajca prikazuje mladića kako širi ruke dok mu policajci prilaze. Incident se dogodio 31. augusta prošle godine u popodnevnim satima, a na mladića su ispaljena tri metka.

- Zaista ne znam zašto su pucali na mene. Da, bježao sam, ali me policajac uplašio – kazao je Smith medijima.

Oba policajca još uvijek obavljaju svoju dužnost, a ranjeni mladić je angažirao privatnog istražitelja Daniela Storma koji radi na njegovoj tužbi protiv gradske uprave. Upravo je Storm objavio snimak kamere sa tijela policajca Adama Stahla, prenosi Daily Mail.

Tamošnji zakoni predviđaju mogućnost da vanjske agencije istražuju pucnjave u kojima su umiješani policajci, ali je policija u Milwaukeeju provela i vlastitu istragu.

Glavni zamjenik okružnog tužitelja Kent Lovern je zaključio u junu da su Stahl i njegov kolega Melvin Finkley opravdano koristili silu jer su vjerovali da je Smith bio naoružan te da je krenuo uzeti pištolj koji se nalazio iza klima uređaja na krovu.

Smith nije imao kriminalni dosje te tvrdi da ne posjeduje pištolj. U prilog njegovoj tvrdnji ide i činjenica da na krovu zgrade nije pronađeno nikakvo oružje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.