Snimak je, kako se navodi, nastao 10. januara, a sve se desilo pošto je policijski automobil blokirao privatni automobil na parkingu. Radnik je to, kako se može vidjeti na snimku, pokušao objasniti Čegaru, koji ga je prvo slušao, a zatim počeo udarati u prisustvu dvojice svojih kolega. Mladić nije pružao otpor, a Čegar je potom odšetao do policijskog vozila, dok ga nijedan od kolega nije pokušao spriječiti dok je udarao mladića.

O ovom incidentu oglasili su se večeras iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje lica u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, po službenoj dužnosti, shodno uputama i nalogu nadležnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s ovim događajem, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost - saopćio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Ensad Korman, direktor FUP-a, za Faktor je izjavio kako je večeras snimak vidio na portalima te da nema drugih saznanja o tome.

- Sutra ćemo vidjeti o čemu se tačno radi i u skladu s tim dalje djelovati - rekao je Korman.