open-navfaktor-logo
search
Stravičan slučaj
Objavljen snimak napada: Mačetom policajcu odsjekli ruku, maramicom pokušao zaustaviti krvarenje
Objavljen je snimak koji prikazuje situaciju u kojoj je policajcu u Indiji mačetom otkinuta ruka dok je dežurao na kontrolnom punktu uspostavljenom u okviru mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.
15.04.2020. u 07:55
get url
text
Napad na policiju u Indiji
Napad na policiju u Indiji

Harjit Singh, pomoćni inspektor u indijskoj državi Punjab, patrolirao je ispred tržnice u Patiali kada je policiju napalo sedam muškaraca, pripadnika sekte Nihang Sikh ratnika.

Na snimci se vidi kako kamion probija barikade, prije nego što ratnapadači iskoče iz svog vozila i napadnu tradicionalnim sikhskim noževima.

Singhova lijeva ruka odsječena mu je od zgloba i može se vidjeti kako leži na podu u agoniji i vrišti dok pokušava maramicom zaustaviti krvarenje.

Napadači su uhapšeni i privedeni u pritvor, ali Singh i šestorica policajaca zadobili su povrede i prevezeni su u Postdiplomski institut za medicinsko obrazovanje i istraživanje u Chandigarhu. Nakon više od sedam sati mukotrpne operacije, doktori su uspjeli da spase njegovu ruku i ponovo je zašiju.

Oko 1,3 milijarde stanovnika Indije je primorano da poštuje restriktivne mjere koje za cilj imaju suzbijanje širenja koronavirusa u toj zemlji. Međutim, broj slučajeva u zemlji i dalje raste, s oko 10.000 pozitivnih slučajeva i 339 smrtnih slučajeva. Neki stručnjaci kažu da Indija nije provela dovoljno testova i da je pravi broj infekcija mnogo veći.

Premijer Narendra Modi najavio je u utorak da će se 21-dnevna zabrana kretanja uvedena 25. marta produžiti na 3.maja.

- Iz ekonomskog ugla, platili smo veliku cijenu, ali životi Indijaca mnogo su vrjedniji. Iz iskustava posljednjih nekoliko dana jasno je da je put koji smo odabrali ispravan – kazao je Modi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.