open-navfaktor-logo
search
Potjera u Londonu
Objavljen dramatični snimak hapšenja tinejdžera koji su bježali policiji
Radi se o dvojici 15-godišnjaka te dvije 14-godišnje djevojčice, koji su automobilom pobjegli od policije u londonskom naselju Enfield
29.09.2019. u 11:58
get url
text
Hapšenje u Londonu

Britanska policija je nakon potjere zaustavila automobil "audi" te automatskim puškama razbila staklo kako bi uhapsila vozača. U automobilu su se, otkriva Scotland Yard, nalazila dvojica tinejdžera i dvije tinejdžerke.

Radi se o dvojici 15-godišnjaka te dvije 14-godišnje djevojčice, koji su automobilom pobjegli od policije u londonskom naselju Enfield. Policijski službenici su im namjeravali pristupiti zbog istrage u vezi sa pljačkom uz prijetnju nožem, koja se na sjeveru Londona dogodila u petak.

Međutim, tinejdžeri su pobjegli, pri tome udarivši motocikliste koji su im se našli na putu, a policajci su krenuli u potjeru uz pratnju helikoptera, piše Daily Mail.

Na objavljenom snimku se vidi kako policajci bacaju šiljke kako bi zaustavili automobil. Jedan od policajaca je automatskom puškom razbio prozor na vozačevoj strani te izvukao mladića iz vozila. Zatim su još tri osobe izvedene iz automobila.

Dvojica 15-godišnjaka su uhapšena, a jednom se na teret stavlja i posjedovanje oružja, dok se drugi sumnjiči za pljačku. Sve četvero su odvedeni u policijsku stanicu, gdje borave u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.