open-navfaktor-logo
search
Dočekani aplauzom
Obišli mali hotel na Kovačima: Vlasnik Jasar Tufan za Faktor o susretu sa Erdoganom i Izetbegovićem
Glavan tema razgovara bila su ulaganja u BiH i poboljšanje uvjeta za razvoj biznisa, rekao je za Faktor Jasar Tufan
08.07.2019. u 21:46
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana boravi u dvodnevnoj posjeti BiH. On je danas oko podneva doputovao na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u pratnji supruge Emine Erdogan i nekoliko ministara iz turske vlade. 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan obišao je danas Šehidsko spomen-mezarje Kovači i tom prilikom Erdogan je položio cvijeće, a potom obišao i proučio Fatihu na mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Tokom dana on je imao veliki broj sastanaka, ali našao je vremena da posjeti maleni i šarmantni hotel "Irmak" u blizini trga Kovači u starom dijelu grad, a koji je preuređen 2017. i i čiji je vlasnik Jasar Tufan.

- Izuzetna nam je čast što smo mogli ugostiti predsjednika Erdogana, ali i Bakira Izetbegovića. U ugodnom razgovoru smo proveli tridesetak minuta. Priliku da se upoznaju sa predsjednikom Turske imamo je 50-tak Turaka, ali i Bosanaca i Hercegovaca. Naravno naše drage goste smo dočekali gromoglasnim aplauzom, ali i čajem, kafom i kolačima. Glavana tema razgovara bila su ulaganja u BiH i poboljšanje uvjeta za razvoj biznisa – rekao je za Faktor Jasar Tufan.

{$galerijaFotografija}

 

1 od 309
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.