open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme u Turskoj
Obilne sniježne padavine pogodile Istanbul, otežan saobraćaj i obustavljeni letovi
Obilne sniježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, pogodile su danas Istanbul, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turskoj.
24.01.2022. u 19:10
get url
text

Obilne snježne padavine naročito su zadale velike probleme vezačima u četvrtima Sultangazi, Esenyurt, Avcilar, Bagcilar, Gungorenu, Bakirkoy i Arnavutkoy. U dijelovima Istanbula zbog snijega na putu i smanjene vidljivosti dolazilo je do otežanog kretanja u saobraćaju.

Danas su na ulicama Istanbula vrlo česte bile slike ljudi koji guraju automobil. Neki vozači, shvativši da ne mogu nastaviti put zbog snijega, automobile su parkirali sa strane.

U evropskom dijelu Istanbula na brojnim tačkama došlo je do potpune blokade u saobraćaju, uključujući i vozila javnog prijevoza, zbog čega su neki građani primorani do kuće doći pješice.

U nekim dijelovima Istanbula gdje su ceste bile prilično klizave, došlo je i do sudara automobila.

Glavna uprava za autoceste (KGM) objavila je da je obustavljen saobraćaj iz Anadolije do Istanbula za sva vozila koja kreću od grada Sakarya pa nadalje.

Ranije danas je saopćeno da je Aerodrom Istanbul u Turskoj zatvoren za letove zbog obilnih sniježnih padavina.

Yahya Ustun, viši potpredsjednik Turkish Airlinesa za odnose s medijima objavio je na Twitteru da je nacionalna aviokompanija obustavila svoje operacije na aerodromu Istanbul do utorka u četiri sata ujutro po lokalnom vremenu.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.