open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Obilježena deveta godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno
U napadu je smrtno stradao policijski službenik Tarik Ljubuškić, dok je šest policijskih službenika zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede
27.06.2019. u 16:52
get url
text

U Bugojnu je danas obilježena deveta godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu u tom gradu, a u kojem je smrtno stradao policijski službenik Tarik Ljubuškić, dok je šest policijskih službenika zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.

Ceremoniji obilježavanja godišnjice je pored članova porodice poginulog policajca i predstavnika MUP-a SBK, prisustvovala delegacija iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zatim načelnik općine Bugojno sa delegacijom, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

Položeno je cvijeće na spomen ploču u holu i kod spomen obilježja u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je učenjem fatihe i na drugi način odata počast poginulom policijskom službeniku.

Za ovaj teroristički napad na PS Bugojno u ponovljenom sudskom postupku osuđen je Haris Čaušević, zvani Oks, na kaznu zatvora od 35 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.