open-navfaktor-logo
search
Kulen Vakuf
Obilježena 77. godišnjica stradanja Bošnjaka  Ljutočke doline
Mještani Kulen Vakufa i Orašca danas su na mostu „Buk“ obilježili 77. godišnjicu stradanja Bošnjaka Ljutočke doline u Drugom svjetskom ratu
06.09.2018. u 14:59
get url
text
Kulen Vakuf je i ove godine obilježio godišnjicu stradanja mještana Ljutočke doline

Prisjetili su se i odali poštovanje precima, s obzirom na to da su upravo na tom mjestu, tadašnji ustanici iz okolnih naselja, od  4. do 7. septembra 1941. godine ubili više od dvije hiljade Bošnjaka iz cijele Ljutočke doline.

- Svake godine na današnji dan odajemo poštovanje brojnim članovima porodica. Podsjećamo na žrtvu nevinih ljudi i šaljemo simboličnu poruku sjećanja, poštovanja i mira - rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kulen Vakuf Alija Dervišević.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je kako je ovo obaveza ne samo mještana Kulen Vakufa i Orašca, nego svih građana Bihaća.

- Ovdje svake godine dolazimo s poštovanjem, upravo iz razloga što želimo da se nešto slično ponovo dogodi, bilo kojem narodu u Bosni i Hercegovini - dodao je Fazlić.

Kao i svake godine, na obilježavanju godišnjice stradanja Bošnjaka Ljutočke doline bili su i učenici osnovnih škola iz Kulena Vakufa i Orašca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.