Godišnjicu smrti heroja odbrane Bosne i Hercegovine u ime Kantona Sarajevo obilježili su ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

U prigodnom obraćanju Osmanović je pozdravio članove porodice, mnogobrojne saborce i prijatelje heroja Bole, te naglasio kako se i 28 godina kasnije, s velikom tugom i poštovanjem sjećamo čovjeka koji je dao nemjerljiv doprinos u odbrani od agresora.

- Velika mi je čast što sam danas ovdje, i što svjedočim kulturi sjećanja, koju njegujemo zajednički odavajući počast ljudima zaslužnim za našu današnju slobodu. Poseban selam upućujem porodici našeg saborca, ali i svima vama koji ne date zaboravu ovakva imena poput našeg Bole - poručio je Osmanović sa mjesta na kojem je svoj život za domovinu položio Senahid Bolić.

Heroj bosanskohercegovačke odbrambeno-oslobodilačke borbe Senahid Bolić-Bolo ranjen je u borbi za Kruševu sa puškom u ruci, 14. januara 1994. godine, a u petak, 21. januara iste godine, sedmicu nakon ranjavanja u tuzlanskoj bolnici u 36. godini od posljedica ranjavanja i preminuo.

Posthumno mu je dodijeljeno najveće ratno priznanje "Zlatni ljiljan",  a za herojski doprinos otporu agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i "Orden za vojne zasluge sa zlatnim mačevima".

Godine 1996. proizveden je u čin pukovnika, a 2007. dodijeljeno mu je priznanje "Povelja za životno djelo Općine Olovo".