open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Obilježena 27. godišnjica od formiranja Drugog korpusa ARBiH
Današnjoj svečanosti prisustvovali su član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević, te brojni drugi gosti i zvanice, saopćeno je iz Vlade TK
27.09.2019. u 18:16
get url
text

Povodom obilježavanja 29. septembra - Dana formiranja Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli te na spomen-obilježju poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95. godine.

Cvijeće su položili i počast odali ministri u Vladi TK, predvođeni premijerom Denijalom Tulumovićem.

Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježjima u Sportskom kulturnom centru Mejdan, u Tuzli je upriličena Svečana akademija.

Tulumović je u svom obraćanju istakao da je pažnja koju posvećuju tom datumu posebno važna zbog mlađih generacija koje dolaze i još jednom akcentirao potrebu stalne brige za boračku populaciju, rješavanje prioritetnih problema za porodice šehida i poginulih boraca i ratne vojne invalide, te zapošljavanje demobilisanih boraca.

- S posebnim pijetetom danas se sjećamo i poginulih pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH. Oni su u borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrjednije, svoje živote. Od ukupno devet heroja oslobodilačkog rata, mi na području Tuzlanskog kantona i iz redova 2. korpusa imamo tri heroja, ali nažalost o njima malo govorimo - rekao je Tulumović.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević, te brojni drugi gosti i zvanice, saopćeno je iz Vlade TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.