U organizaciji Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Zelene beretke Ilidža danas je obilježena 26. godišnjica odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića i Bara.

Polaganju cvijeća na spomen-obilježje u ime zajednice Otes i odavanju počasti poginulim borcima ovih naselja, pored građana i predstavnika boračkih udruženja, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Predstavnici Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Zelene beretke Ilidža uručili su ministru Fiši Povelju za pomoć u radu boračkih udruženja i očuvanju digniteta odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Prisutni su se prisjetili teških, ali i herojskih ratnih dana kada se vodila jedna od najtežih bitaka za odbranu ovih strateških važnih prostora.

Ovo je bio interesantan prostor jer je agresoru bio najpovoljniji za ulaz u Sarajevo obzirom na njegovu konfiguraciju i ravničarski teren.

-Nećemo zaboraviti herojsku borbu naših branilaca i naših najboljih sinova. Najbolja generacija u posljednjih 500 godina ostavila nam je u amanet da čuvamo našu državu i nastavimo njihovim putem - kazao je u svom obraćanju okupljenima ministar Fišo.

Dodao je da se nećemo umoriti na tom putu i da "će jedinstvena i vječna Republika Bosna i Hercegovina biti i opstati", saopćeno je iz Vlade KS.