open-navfaktor-logo
search
Svečano
Obilježen Dan veterana u KS, među dobitnicima Povelje Dragan Vikić
Akademija u povodu obilježavanja "Dana veterana" i 29. godišnjice osnivanja Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" Kantona Sarajevo upriličena je sinoć u multimedijalnoj sali Fonda Memorijala Kantona Sarajevo na Kovačima.
16.11.2021. u 12:05
get url
text

Svečani skup u organizaciji kantonalnog JOB-a bio je prilika za evociranje sjećanja na sve one koji su se nesebično žrtvovali u odbrani Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada, kao i na događaje koji su obilježili period agresije na našu zemlju 1992 – 1995 godine.

Čestitke povodom Dana veterana i 29. godišnjice JOB-a Kantona Sarajevo uputio je kantonalni ministar za boračka pitanja Omer Osmanović podsjećajući na ključna postignuća na planu iznalaženja sistemskih rješenja u oblasti boračke zaštite i uopće jačanja statusa boračke populacije. Istaknuo je kako se radi o ljudima koji su interes države Bosne i Hercegovine i njenih građana stavili ispred svega, pa i ispred vlastitih života, podcrtavajući da je briga o toj kategoriji stanovništva trajna obaveza.

Sudionici svečanog skupa su se obratili i čestitke uputili – penzionisani general Armije RBiH Ismet Hadžić – Mutevelija, predsjednik Unije veterana KS Ismet Imamović, podsjećajući na slavne dane kada su, uprkos najtežim iskušenjima, a zahvaljujući brojnim znanim i neznanim herojima, odbranjeni cjelovitost, neovisnost i suverenitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

Akademija je bila prilika i za dodjelu povelja i zahvalnica najzaslužnijima za brigu o boračkim kategorijama, a skup, koji je počeo intoniranjem himne BiH i odavanjem počasti braniteljima BiH, propraćen je prigodnim kulturno – umjetničkim programom.

Povelje su dobili: Dragan Vikić, Nermin Nesiren, Bajro Selimović, Behudin Čuturić, Fadil Karamustafić, Armis Mašić, Uzeir Radeljaš, Omer Mujan, Zineta Nišić, Saud Kulosman i postuhmno su dodijeljene dvije povelje i to: Muniru Aliću i Mirsadu – Šarafu Mizdraku.

Zahvalnice su dobili: Omer Osmanović, Dr. Smajo Halilović, Mirza Terzo, Ahmed Kulanić, Amir Šljivo, Mirsad Omanović – Mališa, Sejad Veljan, Mirzet Kulović, Kenan Zečić, Edib Rizvo, Sead Klačar, Nusret Jukić, Hamid Tahirović, Omer Mehanija, Mirsad Karić, Adil Žiga, Nermin Subašić i Abdulah Grebo, saopćeno je iz JOB "Unija veterana" Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.