Odata je počast poginulim braniocima ovog dijela Bosne i Hercegovine te položeno cvijeće na centralno spomen obilježje "Goražde grad heroj, svojim braniocima", na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a te spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992-1995. godina.

Počast poginulim braniocima odata je i na na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u velikoj sali Centra za kulturu Goražde. Naglašeno je da se njihov doprinos  ne smije nikada zaboraviti te istaknuto da je jedinstvo jedina garancija za bolje i prosperitetnije Goražde.

- Ovaj grad izgubio je deset posto svoje populacije i više od 150 djece. Naša dužnost je da čuvamo sjećanje, ali i radimo za dobrobit budućih generacija. Moramo biti jedinstveni bez obzira na opcije kojima pripadamo, jer samo tako možemo opstati ako želimo imati BPK i grad i da nam svima bude dobro – poručio je uz čestitke građanima gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Zamjenik predsjedavajuće Gradskog vijeća Šemso Ferhatović istakao je da je ovaj grad otvoren za svaki vid saradnje i da cijeni doprinos svakog pojedinca i kolektiva u promicanju i podizanju ugleda Goražda u BiH i van njenih granica.

Na svečanoj sjednici tradicionalno dodijeljena su najveća priznanja. Zlatna plaketa Grada Goražda dodijeljena je Esmi Drkenda, predsjednici Udruženja žena "Seka" za kontinuiran dugogodišnji rad u nevladinom sektoru i izuzetne akcije u oblasti borbe za rodnu ravnopravnost, zatim Javnoj ustanovi "Fahrudin Fahro Baščelija" za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a Zlatnu plaketu za dugogodišnji rad u oblasti informisanja dobilo je Javno preduzeće RTV BPK Goražde.

Srebrna plaketa ove godine dodijeljena je direktorici dječijeg vrtića "Sunce" Elmi Bučo za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Javno priznanje "Počasni građanin"  za izuzetan doprinos razvoju Grada Goražda dodijeljeno je državnoj ministrici za ljudska prava i izbjeglice Semihi Borovac, zatim federalnoj ministrici okoliša i turizma Editi Đapo te direktoru IFAD-a Halilu Omanoviću.

Priznanje "Prijatelj Grada Goražda" za izuzetan doprinos razvoju Goražda dobio je Safet Daut, dok je "Povelja za životno djelo Grada Goražda" posthumno dodijeljeno vijećniku Esadu Sudiću. Program svečane sjednice gradskog vijeća upotpunili su mališani vrtića Sunce.