open-navfaktor-logo
search
Svečanost
Obilježavanje Dana državnosti BiH: U Banjoj Luci otvorena izložba "Stara Bosna"
U Banjoj Luci večeras je otvorena izložba "Stara Bosna" u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
27.11.2021. u 17:17
get url
text
Izložba u Banjoj Luci

Organizatori večerašnje izložbe su potpredsjednik bh. entitet Republika Srpska (RS), Ramiz Salkić i Galerija "Preporod" Zenica. Slike koje su izložene i prezentovane na ovoj izložbi su rađene različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom su umjetnici prikazali hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.

Izložbu "Stara Bosna" je otvorio potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, koji se i obratio prisutnima.

- Ovom večerašnjom izložbom sa motivima naše domovine Bosne i Hercegovine, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ovdje u Banjoj Luci mi svjedočimo snagu naše domovine. Ova izložba predstavlja nastavak obilježavanja Dana državnosti Bosne i Heregovine u ovom dijelu naše domovine. Mi trebamo da njegujemo nacionalne praznike naše domovine bez obzira na pokušaje separatista da nam ospore ovaj praznik i da nas onemoguće u njegovom obilježavanju - rekao je Salkić.

Naša ljubav prema Bosni i Hercegovini, istakao je on, treba da pobijedi njihovu mržnju.

- Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana čak i onih koji je ne vole i koji bi je rado podijelili, da ne postoji i da joj se ime ne spominje. Historijski korijeni Bosne i Hercegovine toliko su duboki i jaki da je nisu uspjeli podijeliti i uništiti ni mnogo jači neprijatelji od ovih današnjih. Zbog toga je Bosna i Hercegovina opstajala kroz historiju i zbog toga će opstajati u budućnosti. Mi trebamo svakim danom jačati našu ljubav, naše patriotsko osjećanje spram pripadnosti našoj domovini, jer mi nemamo rezervne domovine - rekao je Salkić

Jaka i stabilna Bosna i Hercegovina, naglasio je, garant je opstanka našeg naroda, ne samo na ovim prostorima, već u cijelom svijetu.

- Budite ponosni što ste državljani Bosne i Hercegovine i što obilježavamo svi zajedno Dan državnosti Bosne i Hercegovine ovdje u Banjoj Luci - poručio je potpredsjednik entiteta RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.