open-navfaktor-logo
search
Ubice u bijegu
Obdukcija potvrdila: Slaviša Ćulum izrešetan s više od deset metaka
Ubice su Slavišu Ćuluma bukvalno izrešetali i pogodili ga sa više od deset metaka po cijelom tijelu, a jedan u glavu, potvrđeno je nalazom obdukcije.
17.05.2020. u 14:02
get url
text

Obdukcija je pokazala da je pogođen u glavu, grudi, noge i ruke te da mu nije bilo spasa, jer je većina rana bila smrtonosna. Izvor blizak istrazi je kazao da je prema mjestima na koje je pogođen i oštećenjima na vozilu, navjerovatnije riječ o nasumičnoj paljbi.

- Sve ukazuje da je ubica iz automatske puške ispalio nasumično nekoliko rafala na auto žrtve. Vjeruje se da je ispaljen skoro cijeli okvir, a Ćuluma je pogodilo više hitaca - kazao je ovaj izvor, piše Glas.

Dodao je da se još traga za dvije osumnjičene osobe od kojih je jedan navodno Siniša Šakić.

- Za sada niko nije označen kao ubica, ali provjeravamo alibije određenih osoba i gdje su bili u vrijeme zločina. Provjeravaju se sve osobe koje su bile u sukobu s Ćulumom - kazao je izvor blizak istrazi.

Također, policija na području Romanije i Sokoca traži dvije osobe koje liče onima sa motocikla. Oni se navodno dovode u vezu s određenim osobama iz kriminalnog miljea, a sa kojim je Ćulum bio u sukobu. Navodno je riječ o rođacima osobe sa kojom je Ćulum u prošlosti bio u sukobu.

Ćulum je ubijen u petak u banjalučkom naselju Dragočaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.