open-navfaktor-logo
search
Srbija
Obdukcija otkrila jezive detalje: Kako je likvidirana porodica u Jabukovcu
Više nema sumnje da je porodica poljoprivrednika iz ovog sela brutalno likvidirana
10.08.2019. u 11:43
get url
text

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana hladnokrvno su likvidirani hicima u glavu u selu Jabukovac u Srbiji, pokazali su preliminarni rezultati obdukcije.

Blic piše da više nema sumnje da je porodica poljoprivrednika iz ovog sela brutalno likvidirana.

Raja Kazimirović, čije je tijelo pronađeno na traktoru, ubijen je sa pet metaka. On je upucan četiri puta u grudni koš i trbušnu duplju, a onda mu je brutalni egzekutor ispalio posljednji, peti, hitac u glavu. Njegova majka, Dragica (93), i sestričina Dragana, čija su tijela pronađena pored šupe ubijene su sa po dva metka pravo u glavu.

I Ljubinka, Rajina sestra, čije je tijelo pronađeno ispred kuće, likvidirana je jednim hicem u predjelu usana. Oružje nije pronađeno nigdje, pa je time isključena mogućnost da je u pitanju bilo ubistvo i samoubistvo, već je jasno da je ubica pobjegao sa mjesta događaja.

Policija je isključila mogućnost da je porodicu ubio kriminalac kog su za ovaj brutalan zločin optuživali mještani. Intenzivna policijska istraga je u toku i u selu Jabukovac je bukvalno opsadno stanje.

Rajina sestra Ljubinka, kao i njena kćerka Dragana prije tri sedmice su iz Njemačke došle u posjetu porodici u Jabukovcu. Raja je važio za prijekog i "ne baš omiljenog čovjeka u mjestu", ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Srbijanski mediji pišu da je u Jabukovcu prije 12 godina počinjen također stravičan zločin.

Tada je 32-godišnji Nikola Radosavljević u svom rodnom mjestu "iz čista mira" ubio devet osoba, a teško ranio dvijee. Uglavnom komšije. Šest jabukovačkih porodica izgubile su toga dana svoje voljene, a Nikola Radosavljević je dobio status najmasovnijeg "bezrazložnog" ubice u novijoj historiji Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.