open-navfaktor-logo
search
Dvodnevno takmičenje
Obavljen žrijeb za Europa Judo Open, BiH će predstavljati 19 džudista
Žrijeb Europa Judo Open, dvodnevnog takmičenja koje sutra počinje u Sarajevu, obavljen je večeras.
17.09.2021. u 23:04
get url
text

Više od 300 judoka iz 29 zemalja nastupit će na prvom seniorskom takmičenju nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Iz Džudo saveza Bosne i Hercegovine poručili su kako su počastvovani zbog povjerenja koje su im ukazali Svjetska judo federacija i Evropska judo unija, posebno zbog specifičnih uvjeta organizacije takmičenja koji su rezultat pandemije koronavirusa.

Na takmičenju koje se boduje za svjetsku ranking-listu, samim tim i za plasman na Olimpijske igre, čak 19 takmičara branit će boje Bosne i Hercegovine u naredna dva dana.

Bh. reprezentativac do 90 kilograma Toni Miletić bit će slobodan u prvom kolu, dok će u mu protivnik u drugom biti Adam Borachashvilli.

U kategoriji do 73 kilograma Husein Gegić će se u drugom kolu boriti protiv boljeg iz duela Ethana Nairnea (Velika Britanija) i Bencea Borosa (Mađarska), dok će protivnik Srđanu Pandureviću biti Rus Aydamirkan Meretukov.

Aleksandra Samardžić (do 70 kilograma) će "raditi" protiv nizozemske džudistkinje Silje Kok, dok će njena sestra Anđela u konkurenciji do 57 kilograma za protivniku imati Čehinju Kristynu Polaskovu.

Prestižni turnir, koji Džudo savez BiH organizuje po pri put, počinje u subotu od 10 sati. Finalni blok borbi za medalje zakazan je za 16.30 sati, dok je ceremonija svečanog otvaranja takmičenja zakazana za 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.