open-navfaktor-logo
search
Radno u Milanu
Obavljaju preglede: Ibrahimović se vraća, Begović i Krunić u četvrtak nastavljaju s treninzima
Fudbaleri Milan čiji dres nose naši reprezentativci Asmir Begović i Rade Krunić će, prema tvrdnjama italijanskih medija, u četvrtak nakon skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa nastaviti s treninzima.
05.05.2020. u 16:11
get url
text

Naime, igrači i osoblje danas prolaze medicinske preglede u milanskoj klinici La Maddonina uoči nastavka fizičkih aktivnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posjete igrača počele su jutros u 8.30 sati, a trajat će do četvrtka, jer grupe od sedam do osam igrača prolaze medicinske testove na klinici.

Trener Stefano Pioli i njegovi saradnici također će biti podvrgnuti testiranju, ali navodno su pregledi i testovi igrača mnogo temeljitiji. Naime, svi fudbaleri proći će stres test, elektrokardiogram i bit će im uzeti uzorci krvi prije nego što im se dozvoli da treniraju.

Igrači koji prođu testove od četvrtka će moći nastaviti s treninzima u Milanelu, gdje će raditi u grupama na tri raspoloživa terena. U početku će raditi kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Zlatan Ibrahimović i Franck Kessie još se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serie A.

Njih dvojica će po povratku u Italiju morati biti u samoizolaciji dvije sedmice, pa se očekuje da će ubrzo stići u Milano. Igrači koji su već obavili pretrage u La Madonnini su Jack Bonaventura, Lucas Biglia i Leo Duarte.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 29.079 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 211.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus. Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.