open-navfaktor-logo
search
SNSD ili US
Obaviješten Parlament BiH: Nenad Stevandić se lažno predstavlja, prekršen Izborni zakon
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zvanično je napustio Srpski klub zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i pristupio zastupničkom klubu SDS i PDP, koji će se sada zvati Klub zastupnika SDS, PDP i DNS.
18.12.2020. u 13:33
get url
text

Nešić je ranije, dok je njegova stranka bila u koaliciji sa SNSD-om, bio u Srpskom klubu zajedno sa zastupnikom SNSD-a i Socijalističke partije Nenadom Stevandićem i Jakovom Galićem.

Da bi zadržali zastupnički klub u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Stevandiću i Galiću se priključio Obren Petrović iz Kluba SNSD-a, koji je mandat koji je dobio na listi SDS-a odnio u tu stranku, prenosi RTVBN.

Stevandić, koji je mandat dobio na kompenzacionoj listi SNSD-a, u Srpskom klubu koristi ime stranke čiji je predsjednik - Ujedinjena Srpska, zbog čega je šef Kluba zastupnika SDS-PDP-DNS Mirko Šarović uputio Administrativnoj komisiji Parlamentarne skupštine BiH obavještenje o kršenju Izbornog zakona BiH.

– U sali Parlamenta BiH na pločici sa imenom zastupnika Nenada Stevandića nalazi se naziv političkog subjekta Ujedinjena Srpska, koja nije učestvovala na Općim izborima 2018. godine i samim tim nije parlamentarna stranka. Nenad Stevandić je izabran za zastupnika sa kompenzacijske liste SNSD-a i on, u skladu sa zakonom, može biti samo samostalni zastupnik, te tražim da to bude ispravljeno – navodi se u Šarovićevom dopisu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.