open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Obama žestoko kritikovao Trumpa: "Način na koji upravlja krizom je haotična katastrofa"
Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom "krajnje haotična katastrofa", prenose američki mediji.
10.05.2020. u 07:58
get url
text

Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tokom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim saradnicima svoje vlade, a do snimka je došao Yahoo News.

Barack Obama je posebno spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše saradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u novembru.

Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder "odbacio upozorenja" o opasnostima izbijanja pandemije.

Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimizirao prijetnju od COVID-19, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene ekonomija.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.