- Jučerašnje konstituiranje Gradskog vijeća u Mostaru predstavlja početak demokratskih procesa, kao i funkcionalne i učinkovite vlasti koja treba započeti novu eru Grada Mostara. Uz predsjednika klubova naroda, izabran je i kolegij Gradskog vijeća u skladu sa statutom i odredbama kako nalaže poslovnik o održavanju sjednica Gradskog vijeća.

VEZANI TEKST - Zvizdić: Stvar je jednostavna, 18 ruku za dr. Guzina i tačka

Kao izborni pobjednici smatramo da nikakvog razloga nije bilo da odmah jučer ne izaberemo i novog gradonačelnika, čime bi zaokružili proces izbora u Gradskom vijeću i već u istome danu unijeli novu dinamiku u sve procese koji slijede. Unatoč svim pokušajima manipulacija i izbornih prevara, HDZ BiH poziva sve političke stranke da konstruktivnost i jasno programsko djelovanje bude nit vodilja u svim procesima koji slijede. Sve nelegalnosti koje su se odigravale u režiji pojedinih institucija i politika ni na koji način nisu uspjele ukaljati otvaranje novog razdoblja Mostara jučerašnjom konstituirajućom sjednicom.

Također, pozivamo na potpunu implementaciju potpisanog sporazuma iz juna prošle godine kako bi omogućili i institucionalnu funkcionalnost. Nastavak svih aktivnosti ne smiju narušiti procesi kakvi se već u javnosti zazivaju. Konstruktivno, jasno usmjereno programsko djelovanje treba postaviti kao temelj nove gradske većine koja treba otpočeti modernizaciju i razvoj grada Mostara - stoji u saopćenju Gradskog odbora HDZBiH. 

Podsjećemo, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara prekinuta je sinoć, nakon što je obavljen prvi krug glasanja za izbor gradonačelnika. Iz utrke je ispala kandidatkinja BH Bloka Irma Baralija, a u drugi krug idu kandidati Koalicije za Mostar dr. Zlatko Guzin i HDZ-a dr.Mario Kordić. 

Nastavak sjednice zakazan je za 10. februar.