open-navfaktor-logo
search
Pred put u Washington
O Kosovu: Vučić telefonom razgovarao s Merkel, s Lajčakom u četiri oka
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a glavna tema bila je Kosovo, odnosno predstojeći sastanci u Washingtonu i Briselu. Vučić se na marginama Bledskog strateškog foruma sastao sa specijalnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
31.08.2020. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Pitanje Kosova: PR akcija Trumpa i Grenella, Vučić na mukama, Merkel se oštro protivi, kakva je uloga Lajčaka

- Imao sam odličan telefonski razgovor sa Angelom Merkel. Zahvalan sam njemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumijevanju naše teške regionalne političke pozicije - rekao je Vučić.

Nakon razgovora sa Merkel, Vučić je na Bledu u četiri oka razgovarao sa specijalnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a glavna tema također su bili sastanci u Washingtonu i Briselu.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine prvo će se održati 4. septembra u Washingtonu, a potom i tri dana kasnije u Briselu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa @miroslav.lajcak specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.