VEZANI TEKST - Na Aerodromu u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, povratnik sa ratišta u Siriji, sumnjiči se za terorizam

- Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i sigurnosnih agencija - istakao je Špirić.

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprečavanja terorizma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

VEZANI TEKST - Predstavnici RS-a u Parlamentu BiH pisali američkom Senatu i Kongresu: BiH je utočište radikalnih islamista

- Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OSA-e problem su bili srpski profesori i nekakav 'maligni ruski uticaj'. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj - rekao je Špirić, prenosi RTRS.