Puleni selektora Slobodana Starčevića ostali na učinku od samo jednog boda, kojeg su osvojili u gostima kod Crne Gore (2:2).

Stračević je istakao kako su, protiv kvalitetne ekipe, danas odigrali "veoma konkurentnu utakmicu", ali su pomalo neiskusno primili dva gola. Prvi je, podsjeća, bio iz penala, kojeg su skrivili "u zoni gdje ga nisu trebali napraviti" (možda bi nam selektor mogao objasniti zar postoji zona u kaznenom prostoru gdje se prekršaj smije napraviti?), a drugi zbog slabe organizacije odbrane nakon kornera.

VEZANI TEKST - Mlada reprezentacija BiH u Zenici poražena od Republike Irske

- Međutim, to me toliko i ne brine. Mene više brine naša igra u protivničkoj "trećoj trećini", gdje nismo bili hrabri i da protiv, da tako kažem, veoma slabih odbrambenih igrača Irske, nismo, maltene, ozbiljno šutnuli u gol - istakao je Starčević, koji je najavio da će na tome raditi u narednom periodu.

Moraju, kaže, postizati golove već u narednom susretu, koji u utorak, 7. septembra, u Zenici igraju protiv Švedske.  

- Raduje me odnos igrača prema dresu reprezentacije. Mislim da smo, na jedan veoma dobar način, prezentirali BiH, ali nas ovoga puta i rezultat nije nagradio. Mislim da će, ovakav odnos, u budućnosti sigurno biti nagrađen - smatra Stračević.

Na pobjedu će, najavljuje, ići i u meču protiv Švedske, koju su već "skautirali" te će pokušati napraviti dobru organizaciju igre (što je danas očito falilo).

-Ja mislim da smo mi i danas dobro odgovorili agresivnošću, brzinom na, ove, kvalitetne igrače Irske. Švedska je kvalitetnija od Irske, ali nas raduje da je, većina momaka, danas odgovorila na najbolji način - ono što smo mi pred njih postavili. Bez obzira na poraz protiv Irske, mi ćemo ići na pobjedu i protiv Švedske. Mi smo danas pokazali da se ne bojimo Iraca, a nadam se ni Šveđana. Nismo se bojali ni Nijemaca, ni Belgijanaca... Tako da, mislim, ako hrabro izađemo, uz poboljšavanje tih stvari, koje sam maloprije napomenuo, da možemo odigrati konkurentnu utakmicu, a, onda, šta nam Bog da - kaže Starčević.