Način na koji ih ona sprema podijelila je na društvenim mrežama te je otkrila da koristi oguljene crvene krompire, ekstra djevičansko maslinovo ulje, lovorov list, začine, sol, papar i med.
- Ovaj pečeni krompir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - rekla je.
Recept
- Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći dvije minute dok se maslac ne otopi. Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom - otkrila je.