open-navfaktor-logo
search
UFC-ov prvak
Nurmagomedov otkrio kada planira u penziju
Znam da dolazi puno mladih gladnih momaka i znam da je nemoguće zauvijek ostati neporažen, rekao je Dagestanac koji još ne zna za poraz
16.10.2019. u 12:23
get url
text

Prvak UFC-a u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov trenutno se odmara nakon što je nedavno stigao do 28 pobjede u karijeri u isto toliko borbi.

Dagestanac putuje svijetom i ubire plodove svog rada na sportskom, ali i na finansijskom planut.

Ovaj 31-godišnji borac, koji još ne zna za poraz, u intervjuu za Arab News otkrio je do kada se još planira boriti.

- Ostalo mi je još par godina. Dvije, maksimalno tri, ali mislim kako će ipak biti dvije. Ne želim se boriti cijeli život jer znam koliko je to teško - rekao je Khabib, te dodao:

- Znam da dolazi puno mladih gladnih momaka i znam da je nemoguće zauvijek ostati neporažen. Gotovo je nemoguće. Možete pogledati kroz primjere iz historiji. Svi najveći jednog su dana izgubili. Svi oni koji nisu znali prepoznati kad je vrijeme za stati. Meni je to za otprilike dvije godine.

Pred Khabibom je sasvim sigurno još nekoliko zanimljivih mečeva i velikih borbi.

- Donedavno nisam razmišljao o tome, no sad mislim kako sam blizu kraja. Trenutno sam na omjeru 28-0 i nastupat ću još neko vrijeme. Napunio sam 31 godinu što nikako nije puno, no s 33 ili 34 moram biti gotov. Sad sam fokusiran na ono što je ispred mene, imam još kvalitetnog takmičenja i kvalitetnih izazova koje moram proći - rekao je Nurmagomedov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.