open-navfaktor-logo
search
Legendarni UFC-ov prvak
Nurmagomedov najavio finale EURO-a, otkrio za koga će navijati i zbog čega
Legendarni UFC-ov šampion, Khabib Nurmagomedov, otkrio je za koga će navijati u finalu Evropskog prvenstva koje je na programu 11. jula.
09.07.2021. u 16:18
get url
text

MMA borac koji je ne tako davno okonačo profesionalnu karijeru u duelu Engleske i Italije navijat će za domaću selekciju.

U razgovoru sa Javierom Mendezom na Instagramu profilu svog trenera, Nurmagomedov je kao najbolje pojedince Engleske izdvojio Raheema Sterlinga, Harryja Kanea, Masona Mounta, Kalvina Phillipsa, Kylea Walkera i Jordana Pickforda.

- Posljednji put titulu su osvojili 1966. godine na Svjetskom prvenstvu - rekao je Nurmagomedov, te dodao:

- Nakon toga nisu osvojili ništa. Imaju jako dobar i mlad tim sa igračima kao što su Sterling, Kane, Mount, Phillips, Walker i Pickford. Dobar su ti i igraju na domaćem terenu.

Bez obzira što su njegove simpatije na strani Engleske, Nurmagomedov ne potcjenjuje ni mogućnosti i kvalitet reprezentacije Italije.

- Italija ima velike šanse jer ima veoma iskusan tim sa Bonuccijem, Chiellinijem, Immobileom i svim drugim momcima - naglasio je Khabib.

- Ipak, moje mišljenje je da Engleska mora pobijediti jer imaju brzinu. Nadam se da će Engleska pobijediti, mislim da zaslužuju - dodao je Nurmagomedov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.