open-navfaktor-logo
search
Preko Bol Bola
Nurkićevo monstruozno zakucavanje potez večeri u NBA ligi
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić s 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije dao je veliki doprinos u važnoj pobjedi Portland Trail Blazersa nad Denver Nuggetsima.
07.08.2020. u 13:19
get url
text

Bh. centar je bio nezaustavljiv za igrače svog bivšeg tima, a ni Jokić, ni Bol Bol nisu igrali dovoljno kvalitetnu odbranu niti su imali rješenja za raspoloženog Nurkića.

Jedno od zakucavanja "Bosanske zvijeri" preko 218 centimetara visokog Sudanca na kraju je proglašeno najboljim potezom sa svih susreta koji su odigrani u noći sa četvrtka na petak.

Da je izuzetno važan u borbi Portlanda za play-off pokazuje i Nurkićeva statistika u četiri utakmice otkako je nastavljena sezona u NBA ligi. Od povratka na parket Juka ubacuje 22 poena, hvata 11 lopti, dijeli 4,3 asistencije, krade 1,5 lopti, te ima tri blokade po meču, a na parketu u prosjeku je provodio 32 minute.

U nastavku POGLEDAJTE najbolje poteze od protekle noći koje predvodi monstruozno zakucavanje u kojem je Nurkić Bol Bola zalijepio na poster.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.