open-navfaktor-logo
search
Centar bh. tima
Nurkić: Niko nam nije davao nikakve šanse, dobili smo dvije utakmice i sve je u našim rukama
Jusuf Nurkić meč protiv Francuske završio je sa 14 poena i 10 skokova, ali to nije bilo dovoljno Zmajevima da pobijede i kolo prije kraja osiguraju nokaut fazu Eurobasketa,
06.09.2022. u 16:45
get url
text

Francuzi su u neizvjesnoj utakmici, rezultatski aktivnoj do samog kraja, trijumfovali sa 61:88.

- Utakmica kao utakmica. Jednu dobiješ, jednu izgubiš. Ovo je iskusna ekipa i kad griješite naprave razliku. Imali smo previše izgubljenih lopti, ofanzivnih skokova s njihove strane. Vratili smo se u igru, možda je nedostajalo snage i sreće. Ništa nije izgubljeno. Idemo dalje. Niko nam nije dao šanse ni jednu utakmicu. Mi smo došli i dobili dvije. Možda smo bili i previše uzbuđeni za ovaj meč, ali hvala Bogu sve je u našim rukama - rekao je Nurkić.

BiH nakon četiri kola ima omjer 2:2.

- Kad smo dolazili rekli su da nam trebaju dvije pobjede, dobili smo dvije. Bosnu uvijek neko slaže na kraju - našalio se Nurkić.

BiH je imala i dobrih trenutaka protiv Francuske, naročito seriju 14:0.

- Imali smo momentum. Tako je u sportu, nekad uspijete, nekad ne. Lopta je okrugla. Sutra je novi dan i mislim da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način - kaže centar bh. tima.

Na pitanje o sudijama, čudnom kriteriju koji imaju na Eurobasketu, Nurkić je kazao:

- Ne bih komentarisao. Kad ste veliki kao ja, kažu nije faul, kad ste malo manji od mene, onda je faul. Teško je suditi šta je faul, šta nije. Ostavljam njima da sude kako žele. Vidjeli ste Njemačku i Litvaniju, tehničku daju pa je vraćaju, nigdje nisam to vidio u životu. Njima njihovo, nama naše. Hvala Bogu sve je u našim rukama, vidjet ćemo kako će Litvanija igrati večeras.

Vidimo se sutra, bit će fenomenalna utakmica između nas i Litvanije bez obzira na to kako se završio njihov duel s Mađarskom - poručio je Nurkić.

Litvanija i Mađarska igraju od 17.15 sati. Ukoliko Litvanci slave pobjedu, njihov direktan duel sa Zmajevima odlučit će putnika među 16 najboljih. Ukoliko Mađari iznenade, BiH će proći u nokaut fazu kolo prije kraja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.