open-navfaktor-logo
search
Zvjerka protiv Kralja
Nurkić i Portland večeras domaćini LeBronu i Lakersima
U prošloj sezoni Nurkić je u prosjeku je po utakmici ubacivao 14.3 poena i imao devet skokova, a odigrao je čak 79 mečeva
18.10.2018. u 14:00
get url
text

Nova, 73. po redu, sezona NBA lige počela je u noći sa utorka na srijedu. Ove sezone u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu Bosnu i Hercegovinu predstavljat će dvojica igrača. Džanan Musa, koji igra svoju rookie sezonu, i Jusuf Nurkić koji je u proteklim godinama stekao ime i reputaciju sjajnog centra u NBA ligi.

I dok su Musini Brooklyn Netsi protekle noći poraženi na gostovanju kod Detroit Pistonsa, Nurkićevi Portland Trail Blazersi tek će večeras odigrati prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni.

Bit će to sve osim obična utakmica jer u Moda Centar stižu Los Angeles Lakersi predvođeni LeBronom Jamesom. Jedan od najvećih zvijezda NBA lige ovoga ljeta je stigla u redove Jezeraša, a svoj debi u dresu tima Los Angelesa imat će večeras.

Protekla sezona u dresu Portlanda bila je najbolja za Nurkića u dosadašnjoj NBA karijeri, a činjenica da je tokom ljeta potpisao novi ugovor s Trail Blazersima, sigurno mu ide u prilog.

U prošloj sezoni Nurkić je u prosjeku je po utakmici ubacivao 14.3 poena i imao devet skokova, a odigrao je čak 79 mečeva.

Nadati se da će Jukina peta sezona u društvu najboljih košarkaša planete biti najbolja do sada. Pobjeda protiv Lakersa i LeBrona Jamesa na startu nove sezone bila bi sigurno odlična stvar za tim koji je u prošloj eliminisan u prvom krugu play-offa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.