open-navfaktor-logo
search
Na Floridi
Nurkić i Musa sezonu nastavljaju u zabavnom parku Walt Disney World?
Završnica sezone u NBA ligi mogla bi se održati u zabavnom parku Walt Disney World u Orlandu na Floridi, prenose američki mediji.
30.04.2020. u 15:31
get url
text

Vodstvo najjače košarkaške lige na svijetu još je u potrazi za najboljim rješenjem nastavka sezone koju je prekinula pandemija koronavirusa.

Kao moguća opcija spominje se zabavni park na Floridi gdje bi košarkaši u izoliranim uvjetima odradili sezonu do kraja, što bi moglo značiti da bi Jusuf Nurkić i Džanan Musa mogli uskoro ponovo zaigrati u najjačoj ligi na svijetu.

Iako se prvobitno spominjao Las Vegas, a zatim Bahami, na kraju se odustalo od ovih opcija, no sada je u igri Walt Disney World.

Komesar NBA lige Adam Silver u srijedu je održao videokonferenciju sa 30 generalnih direktora lige i doktorom lige kako bi razmotrili situaciju u kojoj se nalaze.

NBA je u ponedjeljak najavila da će uskoro objaviti izmjene pravila koje će omogućiti klubovima otvaranje svojih trening-centara kako bi igrači mogli učestvovati u organičenim treninzima, sve dok grad u kojem se nalazi objekt to dopušta, ali tačan datum nije određen. Ipak, vodstvo lige je nagovijestilo kako bi to mogao biti 8. maj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.