open-navfaktor-logo
search
Odbijen zahtjev SDS-a
NSRS razmatra deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori
Klub zastupnika SDS-a zatražio je na današnjem skupštinskom kolegiju održavanje posebne sjednice NSRS sa tačkom – utvrđivanje autentičnosti dokumenta Program reformi BiH.
04.02.2020. u 13:02
get url
text

Međutim, ona nije prihvaćena jer, prema riječima predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrulovića, nije podnesena u skladu sa poslovnikom, odnosno nije imala potreban broj potpisa zastupnika.

Šef Kluba SDS-a Miladin Stanić je rekao da "predsjednik skupštine RS-a nema petlju sazvati posebnu sjednicu jer je posluško".

- Osigurat ćemo poslovničku mogućnost da se ta sjednica održi u vrlo kratkom roku. Nećemo odustati. Nije da nije bilo u skladu sa poslovnikom, predsjednik NSRS-a ima mogućnost da na bilo koju inicijativu sazove sjednicu, ali on to neće da uradi. Tvrdim da ćemo osigurati zakonitu poslovničku mogućnost i sazvati sjednicu i raspraviti sve laži Željke Cvijanović, Radovana Višković i Milorada Dodika. Što više NATO-a, to manje RS-a – kazao je Stanić.

On je danas komentarisao i izjave Milorada Dodika da bi neki zastupnici SDS-a mogli "promijeniti stranu", a izjavio je da SDS nije udzrman, te da to mogu biti samo pojedinci

-SDS neće nikada biti uzdrman. Neka kaže koja su to imena. To su notorne laži, njegova uobičajena priča – dodao je Stanić.

Deveta redovna sjednica Narodne skupštine RS-a počet će 18. februara, a na dnevnom redu je 19 tačaka. Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović danas je pojasnio da će na dnevnom redu biti prijedlog deklaracije, dva zakona po hitnom postupku, nacrti, strategije i drugo. Na dnenvom redu je prijedlog deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori na inicijaticvu Nebojše Vukanovića (SDS).

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković jučer je podnio inicijativu da se službena vozila u RS-u obilježe i da se njihova cijena ograniči na oko 50.000 KM, ali ona nije prošla. Čubrilović je objasnio da i u tom slučaju nije ispoštovana poslovnička procedura, a iznio je lično mišljenje da se treba uvesti reda u korištenju službenih auta.

- Treba nešto novo uvesti. Imali smo jedno vrijeme, u drugom sistemu, na taj način obilježena vozila, ali bez rada kontrolnih organa to je teško realizovati. Podržavam inicijativu, ali to je posao izvršnih organa – kazao je Čubrilović.

On je dodao da je posljednja tačka predstojeće redovne sjednice "izbor i imenovanja", ali da se još uvijek ne zna da li će tada biti izabran potpredsjednik NSRS-a iz reda bošnjačkog naroda, koji nije izabran još od smjene Senada Bratića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.