open-navfaktor-logo
search
Postizborni pregovori
NS, SDP i DF pokušavaju dogovoriti koaliciju u KS
Ne interesuju nas matematičke, nego samo programske koalicije, poručili predstavnici ove tri stranke
19.10.2018. u 11:58
get url
text

Potvrđeno je opredjeljenje da NS, SDPBiH i DF formiraju skupštnsku većinu u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je potpredjenik Naše stranke Edin Forto.

- Ostalo je još da se definišu određeni detalji u programskim dokumentima - dodao je Forto.

Potpredsjednik DF-a Milan Dunović je kazao kako su razgovori počeli na vrijeme, suprotno nekim tvrdnjama da se kasni sa pregovorima.

- Moram odmah istaći sa nijedan od ova tri subjekta nije zainteresovan za matematičke koalicije, nego samo za programske - kazao je Dunović.

Predsjednik Knatonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić je napomenuo kako u ovoj stranci i dalje smatraju da se u toku izbora dogodila krađa, ali će se u vez s tim boriti na drugom "terenu", odnosno putem žalbi nadležnim institucijama.

- Želimo upostaviti paradigmu, nakon nekoliko matematičkih koalicija, u kojoj će dominirati odgovornost, te saradnja na programskim osnovama - dodao je Mašić.

Forto je najavio i kako će ova koalicija predložiti brojne zakone, među kojima je i zakon o porijeklu imovine imenovanih i izbranih zvaničnik.

Mašić je napomenuo kako ovoj koaliciji nedostaje još šest mandata za formiranje parlamentarne većine u Skupštini KS, dodajući kako će razgovori biti nastavljeni.

Dunović je napomenuo kako će eventulni razgovori sa Narodom i pravdom, li i sa svim drugim strankama, biti bazirani na programskim principima, a nikako na raspodjeli resora, direktorskih pozicija i slično.

{$galerijaFotografija}

20181019103343_0J4A9512.JPG
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.