open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Zenica
Nožem ubio dvojicu trgovaca devizama: Caneru Taylanu 32 godine zatvora
Kantonalni sud u Zenici objavio je prvostepenu presudu kojom je turskog državljanina Canera Taylana proglasio krivim za dvostruko ubistvo iz koristoljublja te mu izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 32 godine.
02.03.2022. u 12:24
get url
text

U obrazloženju presude ističe se kako je Taylan 13. januara 2021. godine, "u namjeri da razmijeni veću količinu novca", stupio u kontakt sa oštećenim Zeničaninom Ramizom Odobašićem, koji se bavio "nelegalnom razmjenom deviza".

Na sastanak je s Odobašićem, zakazan u ulici Safvet bega Bašagića u Zenici, došao i Arslan Mujić te su ušli u kombi i zajedno se zaputili na parking u ulici Nikole Tesle.

VEZANI TEKST - Osumnjičen za dvostruko ubistvo: Caner Taylan priveden u MUP ZDK

Taylan je, u namjeri da im otme novac, nožem izbo Odobašića i Mujića, koji su od zadobijenih povreda i preminuli.

Turčin je, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao prema Lašvi te dalje prema Busovači, gdje je i ostavio vozilo na lokalitetu Grablje.

Narednog dana pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli su ga i uihapsili na lokaciji Raško polje-Rasno, u općini Busovača.

Nakon hapšenja, predat je na dalje postupanje ovlaštenim službenim osobama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.