Kako je potvrdila portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo.

Na teret joj se stavlja napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Incident se dogodio preksinoć ispred zgrade Treće policijske uprave u ulici Zmaja od Bosne u Novom Sarajevu, gdje je Nukić, zajedno sa kćerkom Lejlom Sarom privođena.

Ona je u jednom momentu izvadila nož, kojim je povrijedila policajca, nakon čega je pokušala pobjeći, ali je sustignuta i uhapšena.

Prethodno su nju i kćerku policajci uhapsili na osnovu potjernice koju su 10. februara raspisali pripadnici Policijske stanice Ugljevik, a koja je bila obaviještena o hapšenju osumnjičenih.

Policajac je zadobio posjekotinu lijeve nadlaktice, a iako je povreda okvalifikovana kao lakša, zadržan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Uhapšena Nukić odranije je poznata po krađama, a potraga za njom i njenom kćerkom i ovaj put je bila zbog tog krivičnog djela.

Njena kćerka javnosti je poznata kao lažna volonterka, koja je u ime pojedinih humanitarnih organizacija sakupljala humanitarnu pomoć.