open-navfaktor-logo
search
Pripreme Bordo tima
Novosti iz FK Sarajevo: Kada se Aničić priključuje ekipi, zašto Čirjak nije u Međugorju
Fudbaleri Sarajeva u Međugorju se pripremaju za proljetni dio sezone, a o zdravstvenom biltenu ekipe govorio je Eldin Jarović, fizioterapeut prvoig tima.
19.01.2023. u 14:41
get url
text

Otkrio je kada će se ekipu priključiti Marin Aničić, kakva je situacija sa Avdijom Vršajevićem i Muhamedom Buljubašićem, te zašto je Frane Čirjak ostao u Sarajevu.

- S obzirom da je Aničić imao jako tešku povredu, radilo se o rupturi prednjih križnih ligamenata, sa njim smo završili medicinsku rehabilitaciju prije dva mjeseca, on je sada u završnoj fazi rada sa kondicionim trenerima i njega očekujemo u nekih mjesec da će se priključiti ekipi i ući u puni trenažni proces - kazao je Jarović, dodavši da je Vršajević sanirao tešku povredu tokom zimske pauze:

- U punom je trenažnom procesu, radi sve sa ekipom i ne žali se na bolove, te se nadamo da će sve biti ok. Buljubašić je imao tešku povredu, prijelom potkoljenične kosti, imao je operativni zahvat. S njim smo završili medicinski dio. Ostao je u Sarajevu, radi po posebnom programu, a nadamo se da će nakon povratka ekipe iz Antalije biti u potpunosti spreman i da će se priključiti ekipi.

Čirjak je ostao u Sarajevu, radi se o jednoj maloj virozi. Iz nekih preventivnih razloga smo ga ostavili da ne bi širili virozu u ekipi. Očekujemo da će se za dan, dva priključiti nama u Međugorju - zaključio je Jarović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.