open-navfaktor-logo
search
PSD Prenj
Novoizgrađeni bivak na Veležu nazvan "Armin Gazić - Mućak"
Planinarsko-sportsko društvo (PSD) Prenj Mostar obavjestilo je jučer sve planinare i ljubitelje prirode da su završene aktivnosti na izgradnji planinarskog skloništa na lokalitetu Jančiji do na oko 1.700 metara nadmorske visine, na planini Velež.
15.09.2020. u 09:09
get url
text

Upravni Odbor Planinarskog saveza Fwederacije BiH donio je odluku da bivak na Veležu nosi naziv "Armin Gazić-Mućak".

Dvadesetdevetogodišnji Armin Gazić, zvani Mućak, jedan od najboljih bh. alpinista, poginuo je krajem jula prilikom prevrtanja čamca na Neretvi, nizvodno od Bunskih kanala.

Iz PSD-a Prenj su se zahvalili Planinarskom savezu FBiH i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koji su osigurali sredstva za realizaciju ovog značajnog Projekta, kao i Edinu Mušiću, privrednim kolektivima iz Mostara i ostalim prijateljima Društva koji su osigurali ostatak sredstava za završetak ovog Projekta.

– Veliko hvala svim našim članovima, ljubiteljima prirode i ostalim građanima koji su se aktivno uključili u realizaciju i ostvarivanje projekta - istakli su iz PSD-a, uz molbu eventualnim posjetiocima da u narednih sedam dana ne ulaze u objekat zbog svježe lakiranih površina unutar objekta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.