Novogodišnji popusti na ulaznice u Narodnom pozorištu Sarajevo

Objavljeno: 03.01.18 u 12:45

Narodno pozorište Sarajevo kao poklon na početku nove kalendarske godine ljubiteljima teatra nudi priliku da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za predstave koje će biti izvedene januaru.

Januarski repertoar NPS-a
Januarski repertoar NPS-a

Ulaznice za sve kategorije koštaju 10 KM, a publika će imati priliku da uživa u komičnoj Donicetijevoj operi “Viva la Mamma“ u režiji Aleksandra Nikolića, koja će na sceni NPS-a biti izvedena u utorak, 9. januara.

Dan poslije, u srijedu 10. januara, na repertoaru je drama “Sve se nekako preživi osim smrti“ u režiji Dine Mustafića, a u petak, 12. januara, ljubitelje komedije čeka “Balkanski špijun u Sarajevu“. Predstava je rađena prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

- Ugodan vikend provedite u Narodnom pozorištu Sarajevo i 13. januara pogledajte Nušičevu komediju “Ožalošćena porodica“ u režiji Ahmeda Imamovića. Utorak 16. januar, rezervisan je za ljubitelje baleta. Tu noć Balet NPS, izvest će “Alisu u zemlji čuda“ u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. U srijedu, 17. januara, očekuje nas drama nastala u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo, “Otkrivanje žene“, prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju. A dva dana poslije na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena naša komedija “Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića- naglasili su iz ove sarajevske pozorišne kuće.

Sva izvođenja počinju u 19.30 sati.