Novogodišnji popusti na ulaznice u Narodnom pozorištu Sarajevo

objavljeno: 03.01.2018. u 12:45

Narodno pozorište Sarajevo kao poklon na početku nove kalendarske godine ljubiteljima teatra nudi priliku da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za predstave koje će biti izvedene januaru.

Ulaznice za sve kategorije koštaju 10 KM, a publika će imati priliku da uživa u komičnoj Donicetijevoj operi “Viva la Mamma“ u režiji Aleksandra Nikolića, koja će na sceni NPS-a biti izvedena u utorak, 9. januara.

Dan poslije, u srijedu 10. januara, na repertoaru je drama “Sve se nekako preživi osim smrti“ u režiji Dine Mustafića, a u petak, 12. januara, ljubitelje komedije čeka “Balkanski špijun u Sarajevu“. Predstava je rađena prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

- Ugodan vikend provedite u Narodnom pozorištu Sarajevo i 13. januara pogledajte Nušičevu komediju “Ožalošćena porodica“ u režiji Ahmeda Imamovića. Utorak 16. januar, rezervisan je za ljubitelje baleta. Tu noć Balet NPS, izvest će “Alisu u zemlji čuda“ u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. U srijedu, 17. januara, očekuje nas drama nastala u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo, “Otkrivanje žene“, prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju. A dva dana poslije na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena naša komedija “Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića- naglasili su iz ove sarajevske pozorišne kuće.

Sva izvođenja počinju u 19.30 sati.