open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Novogodišnji doček u Sarajevu: Grad želi domaću muzičku zvijezdu, još nisu odredili ni budžet
Iako je do dočeka Nove godine ostalo više od pet mjeseci, u Gradu Sarajevu pokušavaju što ranije dogovoriti angažman muzičke zvijezde koja će stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine uvesti u 2023. godinu.
18.07.2022. u 08:17
get url
text

- Za sada radimo na tome, ali nemamo ništa konkretno. Trenutno vam ne mogu precizno reći ni koliki je budžet - kazao nam je pomoćnik gradonačelnice Elvir Hadžiahmetović.

VEZANI TEKST - Nema čega nema u Sarajevu: Dočeka Nove godine neće biti, centar grada nije ukrašen, zaboravili i na vatromet

Prethodne godine nije bilo javnog dočeka zbog koronavirusa, a na novogodišnjem dočeku 2020. godine nastupao je Željko Joksimović. Velike koncerte prije njega održali su Hari Varešanović, Zdravko Čolić, Dino Merlin...

- Nastojimo da to bude bosanski izvođač, neko od najpopularnijih. Trenutno ne mogu govoriti o imenima. Imamo standarde koje smo uspostavili i nastojimo da zadovoljimo potrebe naših građana – rekao je Hadžiahmetović koji je naglasio da nemaju zvaničan dogovor ni sa jednim izvođačem.

Kako saznajemo od estradnih menadžera, neke od naših zvijezda zahvalile su se na ponudi Gradu Sarajevu. Nije tajna da je "Dubioza kolektiv" želja gradskih vlasti već nekoliko godina.

Login Kočiški, menadžer "Dubioze kolektiv", za naš portal je u novembru prošle godine istakao da se već godinama dogovara novogodišnji nastup ove grupe u glavnom gradu BiH.

- Bježimo od priča koje nisu oficijalne. Već šest godina se pregovara oko novogodišnjeg koncerta Dubioze u Sarajevu. Đekna još nije umrla, kada će, ne znamo. Što se tiče koncerta za 1. januar, još ništa nije definitivno. Ima interes, ali također imamo nekoliko ponuda – kazao je Kočiški tada za Faktor.

Ako se zna da Halid Bešlić za Novu godinu tradicionalno nastupa u hotelu Hills, onda Grad Sarajevo neće imati previše izbora ako želi nekog od domaćih izvođača. Pored "Dubioze kolektiv" ostaju još imena poput Amire Medunjanin, Damira Imamovića...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.