open-navfaktor-logo
search
Centar regije
Novogodišnje slavlje u Sarajevu: Koncert klasične, pop i filmske muzike ispred Vječne vatre
Praznično slavlje započelo je večeras ispred Vječne vatre spektakularnim muzičkim performansom
30.12.2019. u 22:24
get url
text

Grad Sarajevo četvrti put zaredom priprema nezaboravan javni doček Nove godine. I ovaj put pod sloganom "Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije"!

Praznično slavlje započelo je večeras ispred Vječne vatre spektakularnim muzičkim performansom. Pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, virtuozi orkestra Pop klasik izveli su najpoznatija djela klasične, pop i filmske muzike.

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je i poželio dobrodošlicu svojim sugrađanima, gostima i turistima koji su odlučili da Novu 2020. dočekaju u bh. prijestolnici.

{$galerijaFotografija}

Na repertuaru Pop klasika bio je raznovrstan program, za svakog ponešto. Tako su posjetioci koncerta bili u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije kompozicije iz opera Carmen i Vesela udovica, Mađarski ples, moderne popularne numere Gangam style, Game of Thrones,…, a u ovoj prohladnoj sarajevskoj noći i da se zagriju uz valcer, sambu, tango, can-can…

Orkestru Pop klasik ispred Vječne vatre pridružili su se operni solisti Aida Čorbadžić i Amir Saračević, te naša muzička diva, Jasna Gospić, izvedbom nekoliko svojih neprolaznih hitova.
Koncert koji je trajao punih 70 minuta, završen je bezvremenskom pjesmom Zvončići i čuvenim Radetzky maršom, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

Koncert ispred Vječne vatre, 30.12.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.