navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Promijenite taktiku

Novogodišnje odluke zbog kojih ćete biti sretniji i prihvatiti sebe kakvi jeste

Pratite poznate osobe na društvenim mrežama koje pokazuju savršene fotografije. Iako neki kažu da ove fotografije mogu biti motivirajuće, zapravo takva poređenja izazivaju stid kod pratitelja. Očistite sve zbog čega se osjećate loše, fizički ili psihički

Objavljeno: 29.12.2019. u 21:20
get url
text

Umorni ste od donošenja velikih novogodišnjih oduka? Svake godine 1. januara počinjete s novim životom? Tačno znate šta nećete jesti i koliko ćete vježbati... Možda je vrijeme da promijenite taktiku i prihvatite sebe onakvim kakvi zaista jeste.

Nije kraj svijeta. Stručnjaci nude nekoliko preporuka uz pomoć kojih ćete se osjećati sretnije kada se probudite u novoj godini.

Očistite društvene mreže

Pratite poznate osobe na društvenim mrežama koje pokazuju savršene fotografije. Iako neki kažu da ove fotografije mogu biti motivirajuće, zapravo takva poređenja izazivaju stid kod pratitelja. Očistite sve zbog čega se osjećate loše, fizički ili psihički, piše portal Health.

Ignorirajte modne savjete i nosite ono što vam se sviđa

Kao i većina žena, sigurno imate omiljene komade odjeće koje želite nositi, ali u čuvate negdje u ormaru jer nisu u modi. Za koga se odijevate, za sebe ili modne stiliste?

Nemojte jesti ono što vam se ne sviđa

- Ako se osjećate loše dok jedete povećavate stres i smanjujete zadovoljstvo zbog hrane, zbog čega ćete se kasnije pobuniti i prejedati - kaže nutricionistica Dana Notte za Health.

Sklonite se od prijatelja koji su opsjednuti tijelom

Ljudi oko vas, koji su opsjednuti tijelom i stalno objavljuju fotografije s fitnessa mogu vas odmaknuti s vašeg životnog puta. Možete se fizički odmaknuti od njih, izaći iz grupe ili ih prestati pratiti na društvenim mrežama ako se osjećate loše.

Namjerno budite nesavršeni

Barem jednom mjesečno radite nešto što vam je totalno nepoznato ili u čemu ste loši. Evo zašto - oni koji su opsjednuti hranom i težinom često su perfekcionisti, a suočavanje i izlaganje neuspjehu način je da se oslobode toga.

Udahnite duboko nakon svakog obroka

Svjesnost znači obratiti pažnju na okus, miris i teksturu hrane koju jedete. Svjesno jedenje pomaže vam da više uživate u obroku i primijetite jeste li zaista gladni ili ste već siti. Započnite s nekoliko dubokih udaha prije jela i namjerom da primijetite hranu. To uključuje i primjećivanje koliko je ukusna i imate li još mjesta. U hrani biste trebali uživati.

Brinite se za tijelo koje imate sada i ovdje

Nećete se početi brinuti za tijelo koje će biti lakše pet, deset ili petnaest kilograma. Nećete se početi brinuti za sebe iduće godine. Nećete se početi brinuti za tijelo kada konačno „zalužite“. Zaslužujete to sada.