Novogodišnji praznici u Turskoj: More i kupanje u Antaliji, skijanje u Erzurumu

objavljeno: 02.01.2018. u 14:50

Turska je i za ove novogodišnje praznike bila popularna destinacija mnogih turista, kako domaćih tako i stranih. Javni dočeci 2018. godine organizirani su širom zemlje, a Istanbul je već duži niz godina jedna od najpopularnijih destinacija za doček Nove godine. 

Dobra zabava je nastavljena i u narednim danima, u kojima je svako mogao pronaći nešto za sebe. Tako su se jedni odlučili na kupanje u toploj Antaliji, u kojoj je jučer temperatura zraka iznosila 18 stepeni, dok su drugi uživali u skijanju u hladnom Erzurumu.

Turisti, ali i stanovnici Antalije odlučili su uživati u suncu na plaži Konyaalti. Kupači su istakli kako sunce, more i plaža imaju posebnu vrijednost zimi, javlja Anadolu Agency (AA).

Za one koji smatraju da zimi najviše priliče snijeg i niske temperature, Erzurum i Paladoken bili su savršen izbor.

Temperatura zraka zadržala se na dva stepena iznad nule, zbog čega su najmlađi, ali i oni nešto stariji uživali u skijanju, snowboardanju, sankanju ili jednostavno u muzici i razgovoru.

Posjetiac Caglar Yavas je kazao kako su skijali i u drugim gradovima, ali da su staze i okruženje najbolji u Erzurumu.

-Svi dijelovi Turske imaju nešto što ih čini lijepima. Mi biramo skijanje. Lijepa je i Antalija. Tamo se kupaju, a mi ovdje skijamo - rekao je Yavas.