open-navfaktor-logo
search
Napušta Švedsku i vraća se u BiH
Novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol Nedžmin Ambešković, treći najjači čovjek svijeta
Kompanija Hifa Petrol pokrenula je 2015. godine kampanju Najbolji sa najboljima, koja je usmjerena na zadržavanje talenata i pružanje podrške mladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti 
09.12.2019. u 17:21
get url
text
HIFA

Najuspješnija naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol, predstavila je svoje novo zaštitno lice, Nedžmina Ambeškovića. Dvogodišnji ugovor s trećim najjačim čovjekom na svijetu potpisan je danas u Sarajevu na konferenciji upriličenoj za predstavnike medije.

Kompanija Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine kampanju Najbolji sa najboljima, koja je usmjerena na zadržavanje talenata i pružanje podrške mladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti koji su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol. 

Uz Amela Tuku, Damira Džumhura, Mesuda Pezera, Sanjina Pehlivanovića i Darka Savića,  kompanija Hifa Petrol odabrala je bh. strongmena Nedžmina Ambeškovića za svoje novo zaštitno lice. Saradnja sa Ambeškovićem, koji potaknut podrškom kompanije Hifa Petrol napušta Švedsku i vraća se u BiH, još jedna je potvrda ostvarenja misije ove najuspješnije bh. naftne kompanije. 

Mesud Pezer, bh rekorder u bacanju kugle, poželio je dobrodošlicu Ambeškoviću u porodicu Hifa Petrol, te naglasio da je Hifa Petrol jedna od rijetkih kompanija koja daje podršku i prepoznaje potencijal u mladim ljudima.

- Naša misija je zaustaviti trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine i to činimo kroz aktivnosti pružanja podrške sportistima i mladim perspektivnim ljudima. Imamo odgovornost da svojim primjerom pokažemo da je našim sportistima neophodna podrška i da ih bez poticaja ne možemo zadržati u BiH. Posebno se radujemo saradnji sa Nedžminom jer on i Hifa Petrol imaju dosta sličnosti. On je najjači čovjek u historiji BiH i jedan od najjačih u svijetu, a mi smo najuspješnija bh. naftna kompanija. Nedžmina odlikuju snaga i izdržljivost što su upravo glavne karakteristike našeg HPLUS EURO 6 premium goriva. Radujemo se saradnji sa Nedžminom i želimo mu dobrodošlicu u tim najboljih. Nadamo se da će Nedžmin i dalje postizati vrhunske rezultate i biti nabolji ambasador naše zemlje na svjetskim takmičenjima -  izjavila je Guberinić. 

Nedžmin Ambešković, prvi Bosanac koji je učestvovao na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta, osvojio je treće mjesto na takmičenju "Giants Live" u deadliftu. Bh. strongman se od 2016. godine profesionalno bavi deadliftom i za tako kratak period napravio je izvanredne rezultate. 

 - Zaista je veliko zadovoljstvo što mi je kompanija Hifa Petrol pružila podršku u donošenju važnih životnih odluka. Preda mnom su veliki izazovi i vjerujem da ću svojim povratkom i uz podršku kompanije Hifa Petrol postići još bolje rezultate. Najsretniji bih bio kada bi moja priča potaknula i druge da se vrate u domovinu i svojim znanjem i iskustvom unaprijede život u Bosni i Hercegovini - istakao je Ambešković.

Nakon oficijelnog dijela, za predstavnike medije organizovan je izazov u deadliftu gdje su odmjerili snagu sa 3. najjačim čovjekom na svijetu. Prvolasirani je prestavnik Klixa, drugoplasirani predstavnik Face TV, a trećeplasirani predstavnik portala Ekskluziva.ba. Najboljima su uručene nagrade, a svim damama, predstavnicama medija, fitnes centar ALL IN osigurao je gratis treninge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.