VEZANI TEKST - Hulusić: Podzemna garaža kod Hitne pomoći bit će izgrađena do kraja aprila 

Na hitnom sastanku je zaključeno da ukidanjem dijela trotoara, treba proširiti dionicu u toj ulici na kojoj je već mjesecima otežan promet, a u neposrednoj je blizini Hitne pomoći.

Nakon pritužbi građana na dinamiku radova na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u neposrednoj blizini Službe za hitnu pomoć, što je prouzročilo već nekoliko mjeseci otežan saobraćaj na toj lokaciji, na inicijativu Općine Novo Sarajevo, danas je održan hitni sastanak s ciljem rješavanja problema nastalih tokom realizacije ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta budući da je to ministarstvo investitor radova, zatim direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji su ujedno i implementatori projekta, kao i predstavnici firme "Unigradnja", izvođača radova.

Ministar Šteta naglasio je kako je Ministarstvo na raspolaganju u pronalasku adekvatnog rješenja za tu situaciju te je izrazio nezadovoljstvo što radovi nisu završeni u planiranom roku.

Iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo istaknuli su da su već pokrenuli nekoliko paralelnih procesa te da se nastavak radova na izgradnji podzemne garaže G3 planira za naredne dane, dok će planirani rok završetka izgradnje ovog saobraćajnog objekta biti od tri do četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.