Ponedjeljak, 03.08.2020.

Travnik

Novo rukovodstvo Asocijacije mladih KO SDA SBK: Kenan Mujkić novi predsjednik

U Travniku je održana konstituirajuća-izborna skupština Asocijacije mladih SDA Srednjobosanskog kantona. Uz prisustvo svih članova skupštine (39 iz 11 općinskih organizacija) te prigodnih obraćanja gostiju, pristupilo se odabiru novog saziva KO AM SDA SBK.

Predlaganjem općinskih organizacija u propisanim rokovima dva kandidata su ispunjavala uvjete i kriterije za predsjednika KO AM, Kenan Mujkić iz Viteza i Admir Ždralović iz Bugojna.

Za novog predsjednika KO AM SBK u mandatnom periodu 2019-2023 izabran je Kenan Mujkić.

Novoizabrani predsjednik se obratio Skupštini sa par prigodnih riječi te preuzeo predsjedavanjem Skupštine. Nakon toga se pristupilo biranju četiri potpredsjednika KO AM.

Od ponuđenih pet kandidata na listi najveći broj glasova dobili su Neđad Topalović iz Kiseljaka, Emir Adilović iz Travnika, Safet Alispahić iz Busovače te Ahmed Šabanović iz Gornjeg Vakufa.

Kako Kantonalni izvršni odbor AM SBK broji 23 člana Odlukom Predsjedništva AM BiH, od kojih 16 ulazi po funkciji (predsjednik, potpredsjednici, predsjednici općinskih organizacija te sekretar) članovi Skupštine su birali još šest članova KIO na listi na kojoj je ponuđeno 12 kandidata.

Kantonalna izborna komisija je nakon brojanja glasova članova Skupštine utvrdila da su preostali članovi KIO: Nedim Balihodžić iz Bugojna, Mersudin Hadžić iz Jajca, Alma Mujić iz Novog Travnika, Miralem Langića iz Travnika, Ajdin Softić iz Fojnice i Džemil Ahbabović iz Kreševa.

Članovi Skupštine su jednoglasno donijeli Odluku da se kao prijedlog za predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH ispred KO AM SDA SBK delegira Haris Šabanović iz Mostara aktuelni član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH a za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Mersudin Hadžić iz Jajca, aktuelni predsjednik Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA BiH.

Kantonalni odbor AM SDA SBK je ujedno i prvi KO koji je proveo Izbornu skupštinu i ispunio neophodne uvjete za prisustvovanje 5. Konvenciji AM BiH koja će se najvjerovatnije održati 06.03.2020.godine u Tuzli. Daljnje aktivnosti KO AM SDA SBK biće utvrđene Planom rada za 2020.godinu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh