Novo pravilo od kojeg bi Muhamed Bešić mogao dodatno profitirati

objavljeno: 09.05.2018. u 13:57

Zimus je Everton Muhameda Bešića posudio Middlesbroughu, a nakon kratke adaptacije bh. reprezentativac se odlično snašao u redovima kluba koji igra u Championshipu.

Bešiću je bila potrebna minutaža, Borou kvalitet i agresivnost u veznom redu, a Zmaj je pokazao i dokazao da posjeduje oboje.

Veznjak Karamela ispostavio se kao istinsko pojačanje za tim sa Riversidea, a Boro je zahvaljujući dobrim partijama u proljetnom dijelu sezonu okončao na petom mjestu, što mu je osiguralo play-off i borbu za plasman u Premiership.

Protivnik Bešiću i saigračima u polufinalu doigravanja bit će nekadašnji prvak Evrope Aston Villa, a nova pravila o posuđenim igračima, koja važe od ove sezone, svakako dodatno idu na ruku svim timovima koji u svojim redovima imaju igrače koji igraju na posudbi.

Svakako jedan od njih je i naš reprezentativac, koji bi se morao vratiti u Everton odmah po okončanju sezone u Championshipu, no zbog novih regulativa to će moći učiniti tek kada počne ljetni prelazni rok, što je dobro kako za Bešića, tako i za Middlesbrough.

Boro će se u slučaju prolaska u finale za plasman u Premiership boriti s boljim iz duela Derby Fulham.

Kako je Bešić odradio svoju posudbu u Middlesbroughu najbolje govori podatak da su u nedavnoj anketi navijači Evertona glasali kako ga Karamele moraju vratiti sa posudbe.